Thu. Jun 20th, 2024

Real Madrid takaisin ”galacticos”-bisnekseen Kylian Mbappén sopimuksen myötä

Real Madridissa saattaa olla alkamassa uusi ”galacticon” aikakausi.

Vuosien jälkeen ilman korkean profiilin signauksia Madrid lähti hakemaan yhtä jalkapallon suurimmista nimistä ja lisäsi Kylian Mbappén espanjalaisen mahtitalon historiaan kuuluneiden huippupelaajien pitkään listaan.

Ranskalainen suurmies liittyy joukkueeseen, johon kuuluvat jo nuoremmat tähdet Vinícius Júnior ja Jude Bellingham, mikä asettaa Madridin tielle kohti entistäkin suurempaa menestystä – mahdollisesti vuosiksi eteenpäin.

Madrid voitti lauantaina ennätyksellisen 15. Mestarien liigan mestaruuden – ja kuudennen 10 vuoden aikana. Kaksi päivää myöhemmin se ilmoitti vihdoin allekirjoittavansa Mbappén muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen houkutella pelintekijä.

”Vihdoinkin se on virallista, aion olla Real Madridin pelaaja seuraavat viisi vuotta. Se on valtava ilo, unelman toteutuminen, paljon tunteita”, Halvat Mbappé jalkapallopaidat sanoi tiistaina Metzissä Ranskan kotiottelun Luxemburgia vastaan aattona. ”Olen hyvin, hyvin onnellinen (ja) helpottunut, hyvin ylpeä siitä, että pääsen seuraan, jossa olen aina haaveillut olevani.”

Madrid ei ollut ollut mukana lohkovoittoisessa kaupassa sen jälkeen, kun se hankki Eden Hazardin Chelseasta vuonna 2019, mutta belgialainen pelintekijä ei koskaan vastannut täysin odotuksia. Edellisen kerran Madrid oli sitä ennen lähtenyt markkinoille tuomaan huipputähteä vuosina 2014-15, jolloin se hankki kolumbialaisen pelintekijän James Rodríguezin ja tämän kauden lopussa lopettaneen Toni Kroosin. Vuonna 2013 Madrid oli hankkinut Gareth Balen ja vuonna 2012 Luka Modricin.

Karim Benzema, joka lopulta otti Cristiano Ronaldon paikan kärjessä vuonna 2018, lähti viime vuonna ottaakseen vastaan tuottoisan sopimuksen Saudi-Arabiassa. Hänen tilalleen tuli Joselu, räiskymätön hyökkääjä, jonka maalit olivat avainasemassa siinä, että Madrid pääsi tällä kaudella Mestarien liigan finaaliin.

Mbappé, joka poseerasi kuvassa Ronaldon kanssa vieraillessaan Madridissa 14-vuotiaana, kertoi saaneensa tervetuliaisviestejä nykyisiltä ja entisiltä madridilaispelaajilta, mukaan lukien Ronaldolta.

Real Madrid takaisin ”galacticos”-bisnekseen Kylian Mbappén sopimuksen myötä

Jalkapallo Shop

Ronaldon lähdettyä ja seuran otettua riskin Hazardin kanssa seuran presidentti Florentino Pérez pitäytyi enimmäkseen jo joukkueessa olevissa pelaajissa ja panosti testaamattomiin nuoriin, kuten Viníciukseen ja Rodrygoon. Heidät allekirjoitettiin varhaisessa iässä ja heidät liitettiin hitaasti osaksi pääjoukkuetta. Uusin brasilialainen sensaatio Endrick saapuu uudeksi kaudeksi Palmeirasista, ja hänen odotetaan kulkevan samaa tietä.

Madridin ”galaktikot” Pérez oli koonnut 2000-luvun alkupuolella Luis Figon, Zinedine Zidanen, brasilialaisen Ronaldon ja David Beckhamin, jotka kaikki auttoivat seuran voittamaan yhden Mestarien liigan ja kaksi Espanjan liigan mestaruutta.

Kun Madrid ei tuhlaillut liikaa viime siirtoikkunoissa – ja allekirjoittamalla Mbappén vasta sen jälkeen, kun hänestä tuli vapaa agentti – se säästi rahaa ja siirtyi asemaan, johon se voi tarvittaessa lisätä vielä lisää huippupelaajia.

”Tämä seura ei ole koskaan tyytyväinen”, Madridin valmentaja Carlo Ancelotti sanoi lauantain 2-0-voiton jälkeen Borussia Dortmundia vastaan Wembley-stadionilla.

Lahjakkaan Mbappén myötä Ancelottilla on entistäkin mahtavampi hyökkäys.

”Se on ainoa pieni asia, joka meiltä puuttuu, se kliininen (numero) yhdeksän”, 20-vuotias Bellingham, joka teki valtavan vaikutuksen ensimmäisellä kaudellaan Madridissa, sanoi Mbappésta.

Ancelotti joutuu kuitenkin pikku hiljaa muokkaamaan joukkuettaan löytääkseen Mbappélle paikan. 25-vuotias ranskalainen loistaa hyökkäyksen vasemmalla laidalla, jossa 23-vuotias Vinícius on pelannut säännöllisesti. Toista laitaa miehittää usein 23-vuotias Rodrygo, joka puhui hiljattain mahdollisuudesta lähteä Madridista, jos hän ei koe olevansa seuralle hyödyllinen.

Jos Ancelotti haluaa edelleen luottaa Rodrygoon, hän voisi laittaa Mbappén kahden brasilialaisen laitaan 4-3-3-muodostelmassa. Silloin valmentaja joutuisi uhraamaan yhden keskikenttäpelaajan tai käyttämään Federico Valverdea hyökkäävämmässä roolissa hyökkäyksen oikealla laidalla.

Riippumatta siitä, missä tai milloin hän pelaa, Mbappé on jo nyt varma yhdestä asiasta – näkyvästä paikasta Real Madrid lasten jalkapallopaidat kuuluisien ”galacticojen” listalla.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *